Laatste nieuws

BlazHoffski breidt dramatak uit

BlazHoffski Productions breidt haar dramatak uit. Afgelopen zomer produceerde BlazHoffski al de Telefilm De Aflossing, maar met de productie van de dramaserie Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen is de uitbreiding echt een feit.

Dan Blazer, CEO BlazHoffski: “Acht jaar geleden kwamen Maike Meijer en Margôt Ros bij ons met een absurd en onbegrijpelijk plan voor een sketch-comedy. Nu zijn we 6 seizoenen verder en is Toren C (VPRO) een begrip in Nederland en ook succesvol in Canada en Frankrijk (Canal+). Drie jaar geleden volgde Sluipschutters (BNN-VARA), de sketch-comedy van Jochen Otten, Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak en Leo Alkemade. En nu kan ik met trots aankondigen dat we onze eerste dramaserie voor Omroep MAX gaan produceren: Pogingen iets van het leven te maken met André van Duin, Kees Hulst en Olga Zuiderhoek in de hoofdrol. En dat daarnaast onze eerste Telefilm met Waldemar Torenstra en Gijs Naber volgend jaar op tv te zien is!”

BlazHoffski maakt graag programma’s met een eigenzinnig karakter. Onze eigen smaak is daarbij de drijfveer. Twee jaar geleden zijn we begonnen met de uitbreiding van onze dramatak. Belangrijke steunpilaren waren en zijn daarbij Anton Smit en Waldemar Torenstra die zich als creatief producent aan ons hebben verbonden. Anton Smit: “Het is geweldig om bij BlazHoffski mee te bouwen aan deze nieuwe drama-afdeling. Wat dat betreft voelt het bij BlazHoffski net als tijdens mijn begintijd bij idtv, werkend aan Pleidooi. Pionieren met bevlogen mensen, op zoek naar nieuwe talenten en dramaseries en films proberen te ontwikkelen die niet alleen bijzonder zijn, maar vooral ook toegankelijk zijn voor een groot publiek.”

Anton Smit was ooit de eerste baas van BlazHoffski-oprichters Dan Blazer en Erik van der Hoff. Zijn enorme gedrevenheid, vakkennis en passie en zijn jarenlange ervaring als creatief producent maken hem bijzonder waardevol voor BlazHoffski. Ook Waldemar Torenstra heeft bewezen naast een gerenommeerd acteur ook een creatieve geest te zijn met originele en fascinerende ideeën. De Telefilm De Aflossing is een van die ideeën van Waldemar. Waldemar Torenstra: “Het realiseren van De Val was al een droom die uitkwam. En dat ik nu bij BlazHoffski als creatief producent meer nieuwe films en series kan ontwikkelen is fantastisch. Er komen veel mooie dingen aan.” Op 15 oktober start ook Nicky Tüske in het dramateam. Als gedelegeerd producent zal zij vanaf dat moment de dramaproducties gaan leiden. Nicky deed veel ervaring op in de film- en televisiewereld met onder andere de bijzondere producties Knielen op een bed violen en De Prooi.

Dan Blazer: “De combinatie van deze drie mensen en de mensen die al langer aan BlazHoffski verbonden zijn levert een fantastisch team op met veel ervaring, deskundigheid en vooral passie. Op dit moment hebben we dan ook al diverse series en (Tele)films in ontwikkeling.” Naast de productie van de serie Pogingen iets van het leven te maken die geschreven wordt door Martin van Waardenberg en geregisseerd wordt door Tim Oliehoek werkt BlazHoffski aan een nieuwe reeks Sluipschutters voor BNN en loopt Toren C bij de VPRO op NPO 3 op zondagavond.

Soundcheckers

Donderdag 31 maart begint hét nieuwe muziekprogramma van Nederland: Soundcheckers! Q-Music dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager presenteren Soundcheckers…