Laatste nieuws

Nieuw: The Big Escape

AVROTROS brengt dit najaar een nieuw programma op NPO 3: ‘The Big Escape’. Onder leiding van Lauren Verster gaan twaalf bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan in een spel gebaseerd op de razend populaire escape rooms.

Door in wisselende teams samen te werken moeten de spelers de meest uitdagende opdrachten uitvoeren met als einddoel als eerst te ontsnappen. Wie weet de talenten van anderen in te zetten om er vervolgens zelf met de prijs vandoor te gaan? Want je speelt het spel dan wel samen… je wint alleen.

Presentatrice Lauren Verster: ‘Meespelen met ‘The Big Escape’ bleek behoorlijk hardcore. Sommige spelers werden na een paar dagen echt een beetje koekoek. Dat vond ik ook niet zo gek want je speelt de héle dag een spel. Dan zit je net lekker rustig aan de lunch, blijk je je onverwacht toch middenin een escaperoom te bevinden en moet je, door verbanden te leggen, rekenen, weetjes, puzzelen en samenwerken, toch weer alles geven om de ruimte uit te komen. En altijd zoemt op de achtergrond de strategische vraag: Deel ik mijn gevonden informatie zodat ik bondjes met anderen kan sluiten of houd ik alles voor mezelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de volgende ben die naar huis gestuurd wordt?’

Bij ‘The Big Escape’ wordt geen gebruik gemaakt van bestaande escape rooms, maar worden verschillende imposante locaties in Nederland omgetoverd tot duistere decors vol raadsels en geheimen, zoals een verlaten vliegveld, een militaire basis en het imposante Radio Kootwijk. Elke aflevering worden meerdere escapes gespeeld en moet één BN’ er het spel verlaten.

Welke BN’ers meedoen aan ‘The Big Escape’ wordt binnenkort bekend gemaakt.

‘The Big Escape’, vanaf woensdag 6 september om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Volg het laatste nieuws over The Big Escape via Facebook.

Soundcheckers

Donderdag 31 maart begint hét nieuwe muziekprogramma van Nederland: Soundcheckers! Q-Music dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager presenteren Soundcheckers…